HK Kelt - Ale HFTorslanda HK - IK CelticBacka Skälltorp - HK KeltBaltic - HK KeltHK Kelt - Baltic Visa samtliga referat
Spelare Silly Season
Spelarstatistik Matchstatistik Backar 100-klubben Topplistor
Nya Bilder Gamla Bilder
Tabell div III, IK Celtic Tabell div IV, HK Kelt SHF Handbollsförbundet Väst Besökarstatistik
Logga ut KÅPES inkast Redigera aktiviteter Redigera referat Redigera matchstatistik Redigera tabeller Redigera rykten Lägg till match i databasen Lägg till införtugg Lägg till/Uppdatera spelare
Historia Styrelse Föreningen

Silly Season

Rykten

2014-09-09 11:56:47
Kansliet håller i skrivande stund på med ännu en internationell transfer då målvakten Björn Björnsson Sturlagsson (eller vad han nu heter i efternamn) bestämt sig för en satsning. Den gode islänningnen är inget fotbollsämne men har vaktat kassen i högstaligan på ön. Killen har även nött en del bänk på den internationella scenen. Kul med tillskott i kassen då vi i Celtic utan att krydda haft den bästa besättningen i gärdsgården de senaste åren. Kul kul.

Emil Andersson fick av sportchefen tyvärr inte förnyat kontrakt till denna säsong så han flyttade hem till trygga Eksjö där han istället fått garanterad startplats. Vi tackar Emil för tiden i IKC och hoppas inte på några hard feelings, det objektiva ögat såg att pojken inte räckte till i dessa sammanhang....
Dock ska han vara klar som ankare i beachturneringar längre fram där hans spelstil kommer väl till pass.

På plussidan kan vi räkna in Johannes Höglund som efter några år i träda vill dra igång sitt handbollande. Han lirade senast i RIK som tog musten ur handbollskroppen. Kul med nysatsning säger redaktionen och vi välkomna Johannes med sin trevliga framtoning.
Värt att notera är att Johannes pappa har lirat i Celtic på det glada 80-talet och hann även han med en sejour i de vita eleganterna. Numera är han ass-tränare i ÖHK bakom den gode CK.

Jakob Dalenbäck har även visat sig på några träningar. Denna kille spelade så sent som ifjol allsvensk handboll med HK Varberg så alla förstår att han tillför kvalitet även i Celtic. Bäst spänst, snabbast kontring och fin underjamare har vi hittills sett. Dock är troligt att han tappade intresset efter High-Chapparall föreställningen i Kortedala cup. Redaktionen tror dock det hårda matchandet i just cupen gör att den unge kroppen behöver några veckors vilande, vi räknar med en startplats i seriepremiären.

Snacket på gatan säger även att ett par hisingsbaserade pjäser skall ansluta till truppen inom kort. Någon har redan visat sig på träning och där gjort det bra. Med hänsyn för rådande kontrakt går vi i dagsläget inte ut med några namn. Detta är spelare av den kvalitén så kommer namnet ut kommer även storklubbarna i Västsverige med fina kontraktsförslag. Kan bli ett fint år där vi kanske kommer med avbytare till varje match vilket vi inte lyckats med de senaste tre åren.

Redaktionen har även ett jättetapp att rapportera om. Det handlar om den mycket fine Victor Mattelin som nyligen genomgått en ögonoperation (som musiker tror undertecknad att det var Ringo Starr han plockat bort). Lagom till läkningsprocessen är klar ska Vicor arbeta på annan ort (Paris och Barcelona) så troligt är att han inte kommer förära oss med brassesparkar och rappa handledsskott för nyår. Redaktionen passar på att önska Victor lycka till på kontinenten och akta dig för fransosen och spanska sjukan.

2014-08-26 16:23:47
Årets första förvärv har signerat ett guldkantat kontrakt med de röda. Nedan läser ni en intervju gjord av redaktion.

Först och främst välkommen till Celtic. Vem är Robin Frisk egentligen? Hur ser du på din korta tid i föreningen och vilka förväntningar/vilken handbollsfilosofi har du?

Tack så hjärtligt. Jag skulle nog beskriva mig själv som en glad, driven och kreativ person som nyligen tröttnat på de småländska skogarna.
På fritiden blir de väldigt mycket musik (gärna vinyl), inredning och handboll, finner lika stor njutning av att kika på handboll som att själv spela.
Alla har varit väldigt välkomnande. (Trots avsaknad av talang i fotboll, förut de flesta i gamla där majoriteten är bollvirtuoser). Tror och hoppas att den goda stämningen kommer generera i goda resultat när säsongen drar igång.
Jag förväntar mig att vi kommer bli ett av seriens bättre lag när de kommer till försvarsspel. Vi har redan nu mängder av bra alternativ. Vi ska vinna boll - kontra i full fart - skott i krysset (hårda fega skott då skönlir inte nått Småland än). Känns som en vinnande filosofi. Sen skadad de ju inte om bollen går till mig i uppspelen #ödmjuk


Nu när du bestämt dig för att ta ett ytterligare kliv i din handbollsutveckling kommer kroppen klara den belastningen Celtics träningsmängd utsätter dig för? Hur står sig Celtic gentemot dina tidigare föreningar på fotbollsuppvärmningen?

Förhoppningsvis håller kroppen, om inte så kanske jag utvecklas på fotbollsbiten. Jag vet att Celtic är kända talangförädlare, har ju senaste året skickat spelare till elitserien, allsvenskan samt Isländska högstaligan. Så här nära handboll som ämbete har jag aldrig varit.
Vi har varit för många på träningar hitintills för att kunna bevittnas alla talangers fulla potential. Skönt att medelåldern är såpass hög att man hamnar hos "unga" om man är 26år. Får dock lära mig att hålla ihop benen för tunnelspecialisterna i gamla.

Celtic är en gammal arbetarförening som numera i princip bara består av akademiker, har du varit i en förening med större sammanlagd studieskuld?

Haha. Nej de är nog svårt att toppa.
Tycker att CSN borde gå in som huvudsponsor i klubben.

2013-05-21 12:25:08
Vi slänger ut en efterlysning i den digatala etern. Redaktionen har på alla sätt försök få tag i de gamla kämparna CC Rynning och Daniel Rosero utan större framgång. Båda såg senast på lagfesten i Nackens residens girigt surplandes på irländsk kaffe. Signalement för de båda är likartat, bara att den ene (Calle) är ca en halv fot längre. Signalement således: studieskulder mer än genomsnitt, högskoleprovresultat betydligt högre än genomsnittet (1,9), camel activate i högernäve å MasterCard i vänster. Hjärtat till vänster men yrken som indikerar högervåg. Handbollskunnande i celticmåttmätt över medel men kondition under det samma.
Har någon hört något från dessa gentlemän får ni gärna höra av er till redaktionen, ni får givetvis vara anonyma. Vår nye tränare Gabbe aka GAF (vi söker även förklaring till smeknamnet GAF) vill få en överblick över truppens storlek och kompetens (nej, vi syftar inte under bältet denna gång, eller..?.)

2013-05-16 16:17:51
Grabbarna med den grå tinningarnas charm har förlängt kontrakten och är klara för en ytterligare sejour. Spelarna vi pratar om är givetvis 30+ gardet med Blomberg i spetsen. I gruppen hittar vi även målvakts- och modeprofilen tillika ölkännaren Christer Bas samt dennens evige vapendragare Svensson. De två sistnämnda har mer el mindre representerat samma förening sen Nirvana släppte In Utero hösten 93.
Samtliga i trion som sammanlagt är över 100år har det senaste decenniet försökt lägga skorna på hyllan men kärleken till sporten i allmänhet å Celtic i synnerhet har varit för stor. Dock har treenigheten under samma tidsrymd lovat trappa ner handbollandet när någon yngre talang sätter dem i kylboxen. Detta verka tyvärr inte hända under en överskådlig framtid.....
"Håll ihop benen under fotbollen gäller ännu en säsong ungdomar" låter trion hälsa på en knastrigt telefon från Jurassic Park.

2013-05-09 06:20:19
Då Celtic sysslat med off-seasonträningar för första gången sen Jesus gick i kortbyxor ger detta möjligheten att prova lite nytt blod. På en av träningarna visade sig halva Eksjö. Inte nog med kallelsen och Emil utan även Mattelins kusin samt även en målis bördig från just Eksjö. Kusinen är en mitt9a med ett bra smålandsskott (avstämt i mellanhöjd) men hårt var det iaf. OBS tillförde inte mkt i fotbollen men vi hoppas alla på att killen vaknar till och börja träna regelbundet.
Målvakten kusin Mattelin släpat ner var även han en kille som lirat handboll förr. De senaste åren mest runt kexfabriken och Fars Hatt de senaste åren, men nytändning att åka till mimers för träning verkade vara uteslutet. Kontrakt med Celtic är dock en högoddsare i dagsläget då han även setts skicka utkast till välfriserade kantstjärnor i Torslandahallen under veckan...

2012-09-04 17:37:56
Förra årets mr. Solbränna Victor J hade efter en succéartad säsong tappat sugen på bollspel. Han tycke det gav honom mer att lyfta skrot i nyfixad frisyr framför gymspeglar än hänga med gubbarna på parketten i Valhalla. Han var även uppe i Kungälv å skojade med strykgubbarna div 1 för att få tillbaka motivationen men icke. Inte ens en hårduppvaktning av Kärra kunde få egot Johansson att dra igång stegskottet.
Vi trodde samtliga att hobbyn han delar med Tiger Woods skulle ta överhand å allt annat får stå åt sidan. Men, alltid detta men. Victor har varit nere på flertalet träningar i säsongsupptakten och visar att han inte utan kamp kommer släppa stjärnrollen i Celtic. Han har även filat på två nya valspråk för säsongen:
"man gör noll procent mål på de skott man inte skjuter"
Samt
"bättre att jag skjuter än att ni missar"

Så gott med stjärnglans i en annars grådassig träningshall.

2012-09-04 17:26:26
Ännu en gentleman från ön i nordväst verka vara intresserad av Celtic. Kommer detta nyförvärv ner å visa sig taggad på uppgiften kommer det bli en riktig bomb i gärdsgårdshandbollen. Det är enkelt att krydda/lägga på moms/salta räkningen i dessa sammanhang men nu pratar vi om en riktig målvaktspjäs. Killen som är född 87 vann i våras nationellt guld, dock på Isländska ön men ändå. Redaktionen tar för givet att den serien håller högre standard än de vi är representerade i. Sportchefen filar på ett långtidskontrakt och ett tolkjobb sägs ligga å vänta. Resovoarpennan tas med på nästkommande träning.

2012-09-04 17:19:43
Snart är det dags för seriestart och celtic börjar på riktigt se om sitt hus. Killen från Heid är klar liksom jätten från Island. Båda är användbara pjäser både offensivt som defensivt.
Gubbe som vi bekantade oss med redan förra säsongen är oxå han klar så fort vi får över en signatur från östra Småland. Inte från Öster för de är ju från Väster och J södra är från norr. De är inte riktiga de där smålänningarna.
Även påläggskalven från Mantorp är bara en signatur från vårt röda garde, han gjorde bra ifrån sig i träningsmatchen mot Mik och vi hoppas på ett långt givande samarbete.

2012-07-17 13:33:40
Redaktionen har nyligen nåtts av strålande nyheter. Den första är att ingen mindre än Daniel Rosero ligger i hårdträning för att kunna gå mot en ny höst. Efter några magrare säsonger för "det vita hoppet" är det dags att riktigt utmana om en startplats i Celtic. Han startade sommaren med en hälsoresa till Ukraina för fotbollskonsumtion men väl på plats såg redationen med egna ögon Daniel både löpa intervaller samt göra ett gott intryck på en supportermatch. En supportermatch som som avslutades med skills competition. Kan meddelas att redaktören vann träffa ribban från halva plan utan att behöva knyta skon..
Ett ytterligare glädjeämne är att Victor Mattelin är ute och cyklar, roliga påpekande på detta undanbedes. Han har köpt en riktig tävlingshoj med bockstyre, bakåttramp och 20 växlar. Han har avverkad ett snitt på 20 mil i veckan på denna järnhäst och skall redan nästkommande fredag ta cykeln från i Eksjö till Västervik i en familjetävling. Är det något denne pojk behöver är det just konditionen och fettförbränning vilket verka lösa sig per automatik genom hans nya intresse.

2012-06-03 14:31:19
Efter att krutröken lagt sig från beachhandbollen i Eksjö har redaktion nåtts av ytterligare prospekts in. Denna gång är det ett pivotelement som en stöddig längd av 198cm och en kroppshydda som väger 114kg. Nu är det inte biggest looser vi arrangerar utan bollträning i grupp. Denne pojk har tidigare representerat Hultsfred och HK Malmö vilket visar att hans kroppshydda utnyttjad på rätt sätt kan göra stor nytta på handbollsplan.

Inga papper är skrivna men flyttlass går mot Gbg innan skolstarten.

2012-06-03 13:59:39
Mannorð risi hefur náð ritstjórn skrifstofu gegnum íþróttir framkvæmdastjóri og solicitation ákæra. Það er um Íslending sem ætti að fá fræðilegar einingar í Gautaborg. Gaurinn fór víst á bunkringsresa til Þýskalands í þessari viku (allt að brekkuna refsingu) og fékk í sambandi við ferðafélagana NS Celtic. Gaurinn hefur leikið Mkt handbolta en að vaxa upp og lék síðastliðinn vetur í efstu deildinni á Íslandi. The gæði af deildinni veit um en ekki ritstjórar gera ráð fyrir að það er betra en Götebrogsgärdsgården. Með sterka vöxt skegg og búkur bitig Íslendingur verður kærkomin og dýrmæt kaup fyrir Liverpool var glæsilegur.

Íþróttir framkvæmdastjóri skriflega, harður á símafundi fyrir hraðri áritun fyrir helstu klúbba borgarinnar eru að uppgötva guldklimpen frá Keflavík.

2012-06-03 13:47:07
Ett jätterykte har nått redaktion via sportchef och värvningsansvariga. Det handlar om en islänning som skall erhålla akademiska poäng i Göteborg. Killen åkte tydligen på bunkringsresa till Tyskland i veckan (allt för straffbackarna) och fick i resesällskapet kontakt med IK Celtic. Killen har spelat mkt handboll under sin uppväxt och lirade den gångna säsongen i högsta ligan på Island. Kvaliteten på ligan vet redaktionen ingen om men utgår från att den är bättre än Götebrogsgärdsgården. Med kraftig skäggväxt och bitig överkropp kommer Islänning bli ett välkommet och nyttigt förvärv för de röda eleganterna.

Sportchefen ligger i skrivande stund hårt på i telefonkonferens för snabb påskrift innan stadens storklubbar får upp ögonen för guldklimpen från Keflavik.

2012-04-26 20:32:21
En bomb i smsform small av i Sportchenfens smartphone under torsdagen. Ärtsoppan fick vänta några minuter då det handlade om en kille med DNAuppsättning snarlikt Davidssons. Kan det stämma att det finns ytterligare individer med HE-Man gener? Det visade sig stämma då det var Djurets kusin som är på ingång.
Martin Davidsson är namnet och han liksom Djuret är fostrade i HG69. Senaste säsongen har an representerat HK HÖK i smålandstrean. Han huserar på högerkanten och kommer då bli ett potentiellt hot till Janne Westmans medverkan i Kelt!! Kanske kan han även utmana de stora grabbarna i Celtic (i bänkpress möjligen)? Sportchenfen filar på ett lukurativt långtidskontrakt och hälsar pojken välkommen. Vi hoppas på ett långt givande samarbete.

2012-04-18 19:48:31
En ovanlig men ack så trevlig syn etsade sig fast på näthinnan under tisdagskvällen. Av anledning av det fina vädret var ingen mindre än Deje ute i slingan runt Mossens IP. Till stor förtjusning var han från topp till tå klädd i Celticoverall allt för att göra pr för klubben.
Kommer Deje vältrimmad och spelsugen till försäsongen?
Kan tilläggas att han sprang om fler än som sprang om honom.

2012-04-16 16:21:08
Värvningsansvariga har i dagarna varit i kontakt med en ung (född 89) sexmeterspjäs från norra västkusten. Pojken har i sin moderklubb varit med om klättringen från div2 till allsvenskan och skall där ha spelat i berörda divisioner. Bestämmer han sig för att krita Celtics generösa kontraktsförslag kommer övergången ses som en av de tyngsta i Göteborgsahndbollen under silly season. redaktionen kommer med mer info om killens prestasnda och ambisioner efter hand, håll till godo.

2012-04-16 16:16:45
Celtic lyckades i sluttampen av säsongen att knyta till sig ytterligare en spelare. Gabriel Hasselgren heter den smålandsfödde och handbollskompetente killen. de få träningarna han deltog visade han upp et fint go men får nog jobba lite på tekniken i kantavsluten. Detta blir ett bra förvärv i syndikatets framtidssatning då han lirar på den position han blir tillsagd att spela, många stängar på lyran mao.

2011-12-31 09:55:32
Ett riktigt löst rykte nådde redaktionen för ett par veckor sedan. En målvakt skall vara på ingång som representerat SAAB. Det handlar om en ung Chalmerist som även Chalmers HK rycker i. Vill pojken spela handboll, lära sig en del om sport i allmänhet och fotboll i synnerhet, få raggningstips som inte innerfattar integraler skall han börja i Celtic. Vill pojken ha ovelall, spana på de stora pojkarnas fester med kikare, kolla in nya pennskrin på Cremona skall han representera i Chalmers.
You got the number, it`s up to you to make the choise.

2011-12-31 09:47:16
Emil är äntligen spelklar. Ska bli intressant att se vad denne herre kan uträtta i Göteborgsgärdsgården. Killen representerade tidigare Eksjö BK där han trakterat bindeln de senaste säsongerna. Men enligt Svensson, Rosero och Slayer är frysboxen redan full, var skall Emil få plats?

2011-12-31 09:44:20
en äldre herre (född tidigt 80-tal) vid namn Joel har varit nere å känns på skinnet. denne smålänning hade shorts med reklam på vilket tyder på spel spel i högre divisioner. Han visade detta genom kvalitativa ingripanden, dock var inte kondisen som i fornstora dagar. Han är redan spelklar för de röde och skulle in i hetluften men tvingades i sista stund tacka nej, sen dess har han inte setts. Dåligt samvete?
Redaktionen hoppas på nyårslöftet om motion och att på det viset kommer ner till träningarna.

2011-12-23 13:39:22
ett par nya gubbar har visat sig på träningarna och några har till och med debuterat i den röda dressen.
först ut är en Pär Lindelöv som senast representerade Tostared men har ttagit sitt förnuft till fånga, flyttat till stan, skaffat sig tuffa tatueringar och börjat lira med Kelt. Det han glömde i Marks kommun är konditionen, hoppas han hittar den i pojkrummet efter julfirandet.

Nästa kille att dubutera är en Filip som är bördig från Eskilstuna. Pojken huserar som pivot i anfallsfasen men anser sig något kort för 3:a spel bakåt. Han är skolan och kan fånga boll men har även han lite problem med flåset. På träningen var han klädd i någon idrottsgymnasietröja, denna var troligen från kvarglömda lådan då kondis och fotbollskunnande var som bortblåst på en 20åring. Är det hans egna tröja är undertecknad rädd att svenska skolans urhålkning är ett faktum, kan man gå ner sig på detta vis på bara ett år?

2011-09-14 11:36:56
Förra årets utvecklingsraket Victor J har tydligen fått ett arbete. Hurvida arbetsgivaren varit både döv och blind under intervjun vet redaktionen inte men tror att så måste varit fallet. detta blir ett tungt avbrott för Celtic då en mkt träningsvillig ung pojk inte alltid kan närvara på föreningens evenemang. (det handlar om kvällsjobb) Tur pojken har träningsmöjligheter på arbetstid så han inte tappar formen för beach 2012.

2011-09-14 11:32:58
Mattelins omtalade kompis gjorde i veckan entré i Valhalla. Som utsagan löd var detta en kompetent handbollsspelare, detta visade sig vara sant. Emil hette pojken som de 2 senaste säsongerna varit lagkapten i Eksjö HF som spelat i någon div 3 serie. Vill Emil kommer han definitivt vara med och konkurrera om startplatser i Celtic. bindeln kan han nog glömma i denna förening men skall aldrig säga aldrig.
Svagheter var svåra att hitta men kan nämna sulfint, lite dålig längd och en betydligt sämre uppsatt hästsvans än Zlatan.
Värvningsansvariga jobbar febrilt på att få kontrakt underskrivet, men som alla vet vill smålänningarna inte släppa iväg sin kelgris så enkelt.

2011-09-06 14:52:55
Tråkiga nyheter ang truppen har kommit till redaktionens kännedom. Bolltrollaren Daniel Karlsson har fått uppdrag från högsta ort och är numera stationerad i EUs kärna i Bryssel. Hur ska vi nu fira vänsterhäntas dag? Tur i oturen att Anders Gustavsson har hittat tillbaka i Gbg sejour vid Vätterns strand.
Till just Jönköping har Tomas Bengtsson flyttat för att satsa på karriär och familjeliv, synd att offra en så fin kille till frikyrkliga Småland. En missionsritt från Jkpg ligger den lilla kuntpunkten Nässjö. Denna socken inhyser numera både dy och Dä.
I ett tidagare inlägg ryktades det om Däs återkomst till hetluften vilket visade sig vara bara ett rykte. Ryktas dock om att lokala tobakshandlare (i Nässjö) gnuggar händerna.
Hur ska redaktionen få tag i de förlorade sönernas matchställ då dessa skall hängas i taket. Efter pension får man lämna tillbaka verktygen pojkar, glöm inte det.

2011-08-25 15:45:14
Redaktionen fick häromdagen ett samtal av en gammal Celticlegend.
Legenden var tidigare försvarsgeneral, lagkapten och bror till en av de bästa i Celtic (efter Limpan) någonsin. Brodern är Maggans brother, så vi pratar dvs om Maggans brothers brother vilket är just Maggan.
Han var sugen att visa sig på träningen i Ludwig Erntsson rollen framför kassen i fotbollen och såg även fram emot att blocka ner ungas halvtaskiga hoppskott. Han har även sett löpa runt Torslandahallen och skall mer än 100km löpning i träningsdagboken detta år.
Ska bli intressant att följa detta eventuella återtåg.

2011-08-11 21:01:20
En av Celtics bästa handbollare i modern tid har lagt skorna på hyllan.
Detta kommer som en chock för redaktionen som tyckte killen visade riktig spelglädje så sent som i mars i år.

Föreningen får kalla till extra årsmöte där medlemmarna kan prata ut i någon form av tillfälligt kriscentra samt besluta om hans nummer skall pensioneras och tröjan hissas i taket. nu skall flaggan hissas på halv stång.

Vad pensioneringen beror på får killen själv berätta om, förslagsvis i gästboken.

2011-08-11 20:55:24
Mattelins kompis ska flytta från Eksjö till Göteborg vilket medför ytterligare ett styck raggarhandboll till Celtic.
Position är okänd för redaktionen men det handlar om en ung utvecklingsbar kille.
Han skall ha spelat i Eksjös lag som huserade i div 3 förra säsongen och där hystat in ett antal mål. Hoppas han dyker upp i uppstarten den 22/8.
Just Mattelin är lite av ryktenas man då han enligt egen utsago går på diet för att fortare komma i toppform. Han sågs snaskandes på morötter till landskampen omringad av chipsätande och öldrickande lagkamrater och klarade av frestelsen. Han har något stort på gång.

2011-08-11 20:46:23
Mr X är klar!
Hur mkt han kommer vara med är dock oklart, men ett mittblock med Sander och just mr X skrattar man inte bort.

2011-08-11 20:45:06
På förlustfronten finns den vänsterhänte storskytten Martin Linnskog. Unge herr Linnskog (förste Celticspelare född på 90-talet) skördade förra säsongen stora framgångar i Kelt med sin GUIFskolade kastarm.
För pojken som inte tränade så mkt då träningstiderna var förlagda efter Lilla Aktuellt och Vi i femman går flyttlasset till Stockholm.

Redaktionen önskar Linnskog lycka till med Jerkbitespöt på östkusten.

2011-08-01 14:10:18
Enligt sms inkommande till redaktionens inkorg skall de Lindebergsskolade spelarna Deje och Bosson satsa denna säsong.
Deje som såg pigg ut inledningsvis redan förra säsongen men pojken ådrog sig en elakartad skada som hindrade honom att fortsätta. Att han inte skötte rehab på ett tillfredställande sätt kan således inte vara fallet att han aldrig såg på träningar...
Ang Bosson är detta en skolad målvakt som var nere på en möjligtvis två träningar under fjolåret. Det redaktionen då kunde utröna av kapacitet var mkt bra utkast. Han satsade tydligen vidare i den studentikosa världen resten av året men har tydligen vaknat till nu. Aldrig för sent att hitta tillbaka till verkligheten.
Förhoppningsvis är dessa pojkars återkomst inte bara ett rykte....botten upp

2011-07-14 16:05:59
Ett riktig löst rykte har i dagarna nått redaktionen. Det handlar om den gamle hjälten Bröderna Dä. Ryktet säger att han skall komma i bra form inför uppstatren. Kampen Dä isf kommer gå igenom är hårdare än den cokabönderna i Colombia utkämpar mot drogkartellerna eller den Rios gatubarn dagligen går igenom för överlevnad. Då vet ni vilken form han var i innan.
Redaktion önskar Dä lycka till. Dä är saknad, inte glömd.

2011-07-14 15:59:55
Saab, slayer, dubble J, eller eleganten från Åtvid. Kärt barn har många namn. Denne Jimmy Johansson har synts lyftande på skrot i svettiga gymlokaler. Skall han bli den best han har potential att bli?
Redaktionen hoppas på detta. Det kommer bli angenäma för lagledningen.
För hans egen skull hoppas värvningsansvariga att han även utvecklat fotbollsspelet.

2011-07-14 15:53:32
Då det försvunnit en pivot kan värvningsansvariga glädja skrämda fans att Sander är tillbaka i stan. Efter i en utflykt till Barcelona ( är han inte för gammal för språkresor) ryktas det om en fysik av sällan skådat slag. Unga kan glädjas åt en monsterback och vi andra åt en bra central handbollsspelare både offensivt och defensivt.
Kul kul

2011-07-14 15:49:43
På förustkokntot har vi idagsläget Cc Rynning som flytt till staterna. Han befinner sig i SF, dock skall han inte göra tid på alcatras (möjligen ett gästspel i Alcazar). Vad vår linje/försvarsbjässe skall fördriva tiden med rör inte redaktionen i ryggen, troligen ärndet jobbrelaterat möjligen drogrelaterat. Om han hänger utanför spårvagar liknade Joey Tanner gör i vinjetten till Huset fullt har vi inte heller koll på.
Hur som helst är det ett avbräck att en kille som är tongivande i festkommiten försvinner över året.

2011-07-04 20:53:50
En kille vid namn Carl Grimmstam har varit i kontakt med värvningsansvarige under senvåren. Denne verkade väldigt angelägen om att komma igång med sitt handbollsspelande igen. Hans fysiska status är dock inte den bästa men det skall åtgärdas under ledigheten. Killen är skolad i RIK och även representerat den numera nerlagda storklubben HEIM. Gamla meriter är något som uppskattas i ett lag av Celtics kaliber. Position på plan verkar vara till vänstersidan i anfallsriktning.
Mer info kommer förhoppningsvis.

2011-07-04 20:53:30
Redaktionen fick ett samtal av gamle Celticstjärnan Rosero som verka gå mot en ny vår som handbollsspelare. Han skall med alla tillåtna medel vinna skytteligan på uppvärmningsfotbollen och även ge firma Bäck/Limpan/Hackl en match om startplats i något av lagen i vårt handbollssyndikat. Detta är glädjande besked för gamla som förra säsongen fick dras med dussinlirare som Nacken och Slayer under vissa träningar. Ett tremanna anfall med Rosero, Bas och Aggerstam får vilket etablerad fotbollstränare som helst våta drömmar av.

2011-07-04 20:53:09
Värvningsansvariga i Celtic kan inom kort (om allt klaffar) kunna släppa en bomb som slår omkull hela handbollsgbg. Det handlar om en spelare (mr X) som har meriter av spel i högsta serien i Sverige. Mr X har även på kontinenten fått betalt för att utöva sin hobby.
Flertalet föreningar i götet har varit i kontakt med mr X (bla HP Warta) men denne har hittills nobbat samtliga anbud förutom från Celtic. Vill en förening av Wartas dignitet knyta till sig mr X kan vi förutsätta att han tillför Celtic handbollskunnande.
För att inte avslöja för mkt i dagsläget skrivs på mr X:s begäran inga personuppgifter eller position på planen inte ut. Han är dock inte målvakt.

2010-08-29 09:27:35
En ny kille vid namn Johan visade sig på premiärträningen i Valhalla. Johan är uppvuxen i de värmländska skogarna men har även en sejour i storlaget Lindeskolan. Den unge (född 89) Johan visade prov på tyngd i såväl kropp som skott och kommer bli ett fint tillskott i Celtics framtidssatsning.
Värvningsansvariga jobbar på ett långtidskontrakt som förhoppningsvis skall vara påskrivet inom snar framtid.
Johan är student i staden och bosatt på det mycket extravaganta Olofshöjd som tidigare har inhyst många av Celtics äldre hjältar. Finns biljardrummet kvar på anläggningen?

2010-08-29 09:26:18
Nu är det bekräftat att Jonasa gör en Zlatan och flyttar tillbaka till brottsplatsen. I Jonsas fall är det Kalmar som gäller. Det mkt beläste dyngskytten har tydligen fått ett tungt huvud på den filosofiska fakulteten och måste lägga handbollandet på is ett tag.
Det är för Celtic ett hårt slag att denne stöttepelaren kastar in handduken men motståndarna kan dra en lättnads suck. Jonasa som har sin uppväxt öster om Uralbergen precis som son idol Karelin kunde när andan föll på skuta motståndet i sank.

Vi önskar Jonas lycka till på den småländska östkusten vad han än skall ta sig till.

2010-08-22 17:46:01
Nacken har dammat av en gammal lagkamrat från moderklubben som skall provträna. Christian Österlund lyder namnet på denne figur, ålder är okänd men på sedvanligt Gothiamaner är han några år äldre än vad passet visar. Pojken skall vara högerhänt och har mestadels hållit till på högerkanten.
Alltid roligt med nya gubbar och vi hoppas han inte skadar sig för livet första träningen som Nackens kontakter annars har tendens att göra (eller var det Chings gubbe sist?).

PS. Nacken försvarade förtjänstfullt Celtics klubbdress i midnattsloppet natten till söndag, gott att se.

2010-08-22 17:45:10
Mail till redaktionen från Gustavsson (som var glödhet i sista träningsmatchen mot MIK förra säsongen):

Hoppas allt är bra, jag antar att dina 8 veckor sommarsemester var lika långa som vanligt. Förhoppningsvis tog du lite av din fritid till försäsongsträning?
Själv är jag i Jönköping sedan midsommar för att se om länsstyrelsen är nåt att ha, det innebär ju dessvärre att jag inte blir särskilt aktiv i Celtictröjan under hösten. Har signerat krontrakt med staten året ut sen är det fri övergång tillbaka till Göteborg och den rödvita dressen. Ska försöka att hålla kroppen i trim med onsdagsafterwork och korpfotboll. Jag räknar med att ni läxar upp ungdomarna i gammal god tradition nu på säsongsstart, de ska minsann veta sin plats.

Tråkigt tycker vi men har man inte handbollen som arbete kan det bli såhär.

2010-08-16 15:14:50
Efter ett år på Asienturné återvänder Celtics råskin CC Rynning till laget.
Utlåningskontraket löpte som sagt bara över ett år och nu har CC spridit tillräckligt med pr för att tröjförsäljningen av just hans nummer kommer ligga i topp. Asiaterna var tydligen som galna när CC äntrade scener, tv-shower mm och det krävdes personliga livvakter när han skulle röra sig i valfri Asiatisk metropol.
Calle har senaste månaden drillats hårt av personlige tränaren (D-flex) får att komma in i svenskt handbollstempo.
Enligt Calle har Celtic en jättechans att avancera i seriepyramiden denna säsong och vill själv var en av stöttepelarna i Celtics lagbygge. Redaktion hälsar CC välkommen tillbaka och hoppas verkligen att de gamla försvarstakterna fortfarande sitter i.

2010-08-16 15:13:22
Bröderna dy har tagit ett välgenomtänkt och moget beslut om att trappa ner handbollandet och rökandet kommande säsong.

Den största anledningen till beslutet är barnafödande. Dy har inte personligen förlöst men han är hjärnan bakom verket. Barnet i fråga heter Elvira och vi från redaktionen grattar givetvis Hisingens stoltaste föräldrar och önskar lycka till med uppfostrandet.
Något längre uttalande har redaktionen inte fått av Bdy då han har fullt upp med blöjbyten och tuggande av nikotintuggummi.

Bröderna kommer givetvis vara behjälplig med det tekniska på hemsidan och vid spelarbrist i HK Kelt

2010-08-12 14:57:54
Supporterskorna kan forstätta hålla sig lugna. Celtics storstjärna Christer Bas har signerat nytt kontrakt.
Förhandlingarna var i varnlig ordning hårda men parterna lyckades tillslut enas om de personliga detaljerna.
Värvningsstaben gjorde ett bra arbete som lyckades få Celtic spellediga under modeveckan i Stockholm där lagets dandy bas enligt egen utsago skall vara en aktat kritiker.
Kontraktet löper under ett år med option på ytterligare ett.

2010-08-12 14:56:24
På förlustsidan gör Celtic ett jättetapp då veteranen och målsprutan Daniel José Rosero Nordalm gör en Beckham. Han tar sitt pick och pack och följer medgörligt frugans beslut om miljöombyte till mer shoppingvänligare bebyggelse.
Ordet på gatan säger att söderklubben Bolton ( med Westmans son dock inte Olof i truppen liksom gamle celticbekantingen Axenstig mellan stolparna) sitter på ett drömkontrakt som bara väntar på Roseros signatur.
Värvningsansvarig har inte talat med Rosero personligen men fick tag hans agent Mino Raiola på en knastrig telefonlinje. Nedan följer samtalet i kort:

"Jag tycker du ska presentera det som en vanlig övergång i transfereuropa. Att övergången beror på att han (Daniel) inte gillade riktningen klubben har tagit, att detta är sista chansen för en stor övergång, att Celtic inte kunde möta hans lönekrav, att han inte var nöjd med utan garantier till startplats och att han är för gammal och inflytelsefull för att sitta på bänken, att en flytt förbättrar chanser till landslagsspel, att klubben borde behandla honom bättre efter alla dessa år, a fansen har dock varit underbara och att han kommer att sakna dem samt att detta kan bli ett lyft för stockholmshandbollen. Flytten kommer att lämna ett stort hål i hans hjärta men övergången smärtar celtic mer. Slutligen har övergången ett starkt samband med behandlingen i Göteborgsmedia. Men det kan också vara värt att nämna att de tio åren i Celtic var de bästa i hans mediokra handbollskarriär o att alla borde vara stolta över att få representera de röda *snyft*".

Slutligen säger Raiola att Boltonryktet borde presenteras just som ett rykte (om det nu ska presenteras, vilket det kanske borde eftersom det kommer bli Googleträff om någon söker på Bolton och Celtic) eftersom den officiella kontakten inte är tagen. Det har mest snackats med Axenstig på Xavimanér (eller Puyol, Messi, Pique eller någon annan av Barcaspelarna som pratar med Fabregas om att han borde gå till Barcelona)

Sponsorer

IK Celtic

Senaste matchen

2024-03-14, kl. 00:00
Särökometernas HK
24
30
IK Celtic

Målskyttar
John Ekberg
8
Anton Åberg
7
Max Byström
6
Oskar Mattelin
3
Philip Magnusson
2
Filip Dahlgren Strålman
2
Elias Krantz
1
David Wattström
1

Matchreferat saknas

Kommande match

Säsongen slut!
Väl mött nästa säsong

HK Kelt

Senaste matchen

2024-03-05, kl. 00:00
Spindelns BK
25
27
HK Kelt

Målskyttar
Viggo Mårtensson
7
Johan Lindskog
5
Fredrik Bentzel
5
Max Fredriksson
4
Robert Linder Blomberg
2
Chris O Reilly
1
Kevin Thai
1
Linus Strandberg
1
Rickard Axén
1

Matchreferat saknas

Kommande match

Säsongen slut!
Väl mött nästa säsong