HK Kelt - Ale HFTorslanda HK - IK CelticBacka Skälltorp - HK KeltBaltic - HK KeltHK Kelt - Baltic Visa samtliga referat
Spelare Silly Season
Spelarstatistik Matchstatistik Backar 100-klubben Topplistor
Nya Bilder Gamla Bilder
Tabell div III, IK Celtic Tabell div IV, HK Kelt SHF Handbollsförbundet Väst Besökarstatistik
Logga ut KÅPES inkast Redigera aktiviteter Redigera referat Redigera matchstatistik Redigera tabeller Redigera rykten Lägg till match i databasen Lägg till införtugg Lägg till/Uppdatera spelare
Historia Styrelse Föreningen

Matchreferat

Backa Skälltorp - HK Kelt

Monsterkrock på tisdagskvällen i Jasmin Zutas handbollskalender, samtidigt som Sverige tog sig an Algeriet i VM-turneringen möttes Backa Skälltorp och HK Kelt i en match utan särdeles många likheter till den i Qatar.

En stor trupp med hela fyra avbytare samlades på klassisk liten handbollsruta på Hisingen. Säga vad man vill om tighta kanter men Skälltorp är den klassiska halltypen många av oss växt upp i. Ribbstolar, bommar, gummigolv och enkel caféteria.

Backa HK är en väluppfostrad förening och bjöd på varmt välkomnade samt en hel timma fri lek innan avkast i hallen. Filtboll, basketkorgar och minihandboll användes flitigt.

Hemmalaget ställde upp med ett skapligt lag där framför allt Hermansson, Roberto DSC och Pierre i kassen är bekanta namn från A-laget som just nu toppar Div 2. Kul att en profil som C Berg håller igång. I vitt bortaställ skulle Kelt göra sitt bästa för att smita söderut med 2 pinnar.

Det började också lovande. Första halvlek var helt jämn fram till sista fem minutrarna då Backa gjorde ett litet ryck. En hel del bortkastade bollar och missade avslut gjorde att Kp knackade in 17 - 13 på resultattavlan i halvtid.

I paus ville vi täta ihop mittförsvaret genom att tvåorna packade in och hjälpte till, vi skulle värdera våra kontringspassningar och vi skulle dra dit bollen högt med kryssjagare. Det var receptet för en möjlig comeback.

När man ligger under med fyra bollar är det viktigt att inte tappa mer då matchen lätt kan dödas om avståndet rinner iväg. Nu fick Kelt en riktig uppförsbacke i andra halvlek och ett tag ledde hemmalaget med åtta mål, innan en snygg upphämtning tog vid.

Med fin utdelning från H9, ett mer disciplinerat missilkastande på kontring och några målvaktsräddningar så började HKK äta ikapp försprånget. Med tre minuter kvar skiljde tre mål och när Kelt sedan gjorde ytterligare ett fanns åtminstone potential till nerv.

Tyvärr för vår del föll inte alla pusselbitar dit på rätt plats och Backa behövde inte känna någon riktig oro. Dock väl kämpat och nu kan vi rehaba alla krämpor i truppen ett tag. Ett helt omotiverat uppehåll på 2,5 vecka mitt i säsongen väntar innan vi tar emot Ale HF i Kultan den 8 februari.

Sponsorer

IK Celtic

Senaste matchen

2024-03-14, kl. 00:00
Särökometernas HK
24
30
IK Celtic

Målskyttar
John Ekberg
8
Anton Åberg
7
Max Byström
6
Oskar Mattelin
3
Philip Magnusson
2
Filip Dahlgren Strålman
2
Elias Krantz
1
David Wattström
1

Matchreferat saknas

Kommande match

Säsongen slut!
Väl mött nästa säsong

HK Kelt

Senaste matchen

2024-03-05, kl. 00:00
Spindelns BK
25
27
HK Kelt

Målskyttar
Viggo Mårtensson
7
Johan Lindskog
5
Fredrik Bentzel
5
Max Fredriksson
4
Robert Linder Blomberg
2
Chris O Reilly
1
Kevin Thai
1
Linus Strandberg
1
Rickard Axén
1

Matchreferat saknas

Kommande match

Säsongen slut!
Väl mött nästa säsong