HK Kelt - Ale HFTorslanda HK - IK CelticBacka Skälltorp - HK KeltBaltic - HK KeltHK Kelt - Baltic Visa samtliga referat
Spelare Silly Season
Spelarstatistik Matchstatistik Backar 100-klubben Topplistor
Nya Bilder Gamla Bilder
Tabell div III, IK Celtic Tabell div IV, HK Kelt SHF Handbollsförbundet Väst Besökarstatistik
Logga ut KÅPES inkast Redigera aktiviteter Redigera referat Redigera matchstatistik Redigera tabeller Redigera rykten Lägg till match i databasen Lägg till införtugg Lägg till/Uppdatera spelare
Historia Styrelse Föreningen

Matchreferat

HK Kelt - Baltic

Höstsäsongens sista kamp spelades i Lundbystrand 2 som av någon outgrundlig anledning blev vår hemmaplan denna söndagkväll. Neutral plan med andra ord, kopierar Handbollsförbundet formatet för FA Cupens semifinaler?

Under helgen hade återbuden haglat in som under den värsta decemberstormen. Thailand, Sälen och Trysil lockade tydligen mer än Div 4 Västra och Tredje Advent kl 18 led vi även av bortfall pga jobb. Truppen smalnade av (numerärt, bokstavligt låter vi vara osagt) och till slut stod vi där med bara en avbytare.

Lite oroligt var det inför matchen med de förutsättningarna. Baltic brukar vara målglada (flest gjorda i serien i år) och spela med högt tempo. Kelt har heller inte lyckats besegra dem de senaste åren, historiska resultat:

26-26
31-34
33-37
29-33

Skulle ett gäng avdankade pingislungor orka mot pigga balter från Lerum?

Kelt tog avkast sedan Slayer förlorat slanten för första gången denna säsong. Första 10 var lika målsnåla som fjolhelgen mot Kongelf och vi hade ledningen med 2-1. Känslan var dock att här kunde de röda haft en större ledning, med många skott i virket och fint målvaktsspel av bortalagets målvakt.

Våra farhågor om ett Baltic i fart slog inte in. De vitblå spelade oerhört långsamt, lägst tempo i serien i år, och Kelt var mycket nöjda med det. Vi kunde låta dem skjuta från distans och lita på att Lindberg i kassen spikade tätt likt Ray Clemence gjorde i Spurs mål på 80-talet. Att Clemence sedan kom att träna Barnet FC under 90-talet är en fin anekdot.

I anfallsspelet försökte vi hålla långa anfall, låta bollen vandra och tempoväxla när det blev läge - och när vi orkade. Kelt lyckades gubba sig igenom första halvlek på ett föredömligt sätt och hade 11 - 8 i halvtid. Det var ingen rolig historia att se på men det var vad vi kunde göra med kvällens material.

I paus pratade vi om att fortsätta stå rätt bakåt, trycka när vi hade läge och låta bollen gå ytterligare ett par varv framåt innan avslut. Med stöd från Hultgren, Ladans wifey och ett gäng alingsåsare skulle vi ro hem detta.

Baltic hade gjort läxan i halvtid och justerade sitt lag en aning. De ställde upp 5-1 bakåt och gav de lite mer fysiska killarna förmånen att spela. Ganska snabbt var man ikapp, efter 8 min i andra stod det 14-14 och upplagt för ännu en rysare.

Lagen bytte anfall med varandra där Baltic spelade jugge på heltid och Kelt ville inte vara sämre utan spelade på Bogdan. Det svängde fram-och-tillbaka några gånger men inget av lagen lyckades rycka.

Med 27 minuter spelade gick då Kelt upp i två-målsledning. Snabb replik från Baltic och en olycklig kontring där hemmalaget fick en utvisning de sista två minutrarna. Nu blev det tufft!

Baltic missade så ett avslut och Kelt upp i anfall. En rekordtidig passiv-varning tvingade dock de röda till ett stressat avslut och Baltic fick chansen igen. Med 15 sekunder kvar kom kvitteringen och Kelt försökte sig på snabb kontring.

Jansson tog några snabba kliv över anfallszonen och stoppades bryskt av bortaförsvaret som mindre påminde om Baltikum, mer Sovjet. Kommentarer som "man vill ju vinna" flög över planen, men skribenten tycker inte det rättfärdigar vad som helst i Div 4 Västra en söndagkväll. Nu gick det lyckligtvis bra till slut men lite ansvar får vi ha mot varandra i gärdsgården.

Kelt lyckades inte trycka dit något segermål utan matchen slutade 25 - 25. Det kändes då som en förlust men sett till förutsättningarna så får vi vara nöjda. Kelt parkerar nu på plats 4 i tabellen med 11 poäng. Med tanke på fjolårets total med 7 pinnar så får vi vara mer än nöjda med hösten.

Matchens lirare utser vi Olle Engman och Dan Nertby. Det rutinerade domarparet blåste knappt fel en enda gång och 2:orna var klockrena. Kanonkul att spela under sådana förutsättningar!

I Kelt ger vi plus till hela laget:

Martin = dämpade skott från 9-meter med bravur och plockade även ner ett par straffar

Sunken = mycket stabilt spel på vänster2 bakåt och aktiv i anfallsspelet

Slayer = satte 4 av 4 skott och är seriens målfarligaste M6

Linnskog = våran egen skyttekung, härlig utveckling!

Josefsson = lägre tyngdpunkt än Vranjes och hänsynslös mot sig själv

Jansson = det ekade över hela Hisingen när han bombade i virket, spänstfenomen

Igor = Balic-inspelet bakom nacken var högklassigt, stark bakåt

André = bra taggning i prestigematchen mot gamle lagkamraten Billy

Tack även till Nacken och KP som var med och skötte coachning och sekretariat.

Nu tar Kelt jullov och lovar att komma tyngre till vårpremiären som sker den 10 januari, då med returmöte mot Baltic. God Jul & Gott Nytt År!

Sponsorer

IK Celtic

Senaste matchen

2024-03-14, kl. 00:00
Särökometernas HK
24
30
IK Celtic

Målskyttar
John Ekberg
8
Anton Åberg
7
Max Byström
6
Oskar Mattelin
3
Philip Magnusson
2
Filip Dahlgren Strålman
2
Elias Krantz
1
David Wattström
1

Matchreferat saknas

Kommande match

Säsongen slut!
Väl mött nästa säsong

HK Kelt

Senaste matchen

2024-03-05, kl. 00:00
Spindelns BK
25
27
HK Kelt

Målskyttar
Viggo Mårtensson
7
Johan Lindskog
5
Fredrik Bentzel
5
Max Fredriksson
4
Robert Linder Blomberg
2
Chris O Reilly
1
Kevin Thai
1
Linus Strandberg
1
Rickard Axén
1

Matchreferat saknas

Kommande match

Säsongen slut!
Väl mött nästa säsong