Mikael Axenstig
0
Daniel Rosero Nordalm
0

Då skribenten hade dragit på sig en släng av digerdöden i VINSTmatchen mot Rya, (Läs igen VINST) bjuder vi på ett miniref från VM 94 då våra hjältar verkligen grävde Guld i staterna. Nu kommer vi, härligt wow (inte World of Warcraf). Sverige-Kamerun 2-2Backklippan Janne Eriksson hade skadat sig precis innan VM och läget var en aning osäkert. Men det började bra. Roger Ljung nickade in 1-0 mot Kamerun i första halvlek. Och det slutade bra, Martin Dahlin kvitterade till 2-2. Sverige-Ryssland 3-1 Tommy Svensson kände innan matchen att det här skulle gå vägen. Ryssarna tog ledningen på straff men sedan tog Sverige över. Tomas Brolin kvitterade också det på straff och sedan var det Martin Dahlin-show. Sverige-Brasilien 1-1 Nu väntade Brasilien i gruppfinal. En poäng och åttondelsfinal nästa. Brolin fick bollen på mittplan, serverade Kennet Andersson en crossboll som den långe därframme läckert placerade in i det bortre hörnet(med fel fot så att säga). Romario kvitterade i andra halvlek. Sverige-Saudiarabien 3-1 Saudiarabien väntade i 40-gradig hetta. Tidigt ledningsmål av Martin Dahlin. I andra halvlek avgjorde Kennet Andersson med två fina mål. Sverige-Rumänien 7-6 efter straffar (2-2 efter förl) Rumänien, som slagit Argentina, väntade i kvartsfinal. Sverige tog ledningen sent i andra halvlek på en finurlig frisparksvariant. Rumänien kvitterade i slutminuterna och tog sedan ledningen i förlängningen. Schwarz blev utvisad men Kennet Andersson lyckades kvittera. I straffläggningen visade Thomas Ravelli vad han gick för. Sverige-Brasilien 0-1 I semifinalen mot Brasilien var det spel mot ett mål. Ett tröttkört Sverige med en halvskadad Martin Dahlin på topp mosades av brassarna. Men det var inte förrän efter utvisningen på Jonas Thern som Romario lyckades få hål på Ravelli. Sverige-Bulgarien 4-0 I matchen om tredje pris mot Bulgarien satte svenskarna högsta fart från start. Brolin inledde målskyttet och när Kennet Andersson nickade in 4-0 blev han bäste svensk VM-målskytt någonsin med sina fem mål.